POLEWA CZEKOLADOWA

<< < (11/13) > >>

BoBig:
Cytat: kataszyna  Lipiec 08, 2011, 07:59:44

ostatnio zamawia?am razem z pude?kami podk?adki pod torty w jakiej? drukarni. My?la?am ?e b?dzie to gruba tektura, a okaza?o si?, ?e to cienka tekturka i bardzo gi?tka. A podk?adki te by?y sprzedawane w hurtowych ilo?ciach i by? naprawd? du?y wybór co do ?rednicy.
Zastanawiam si? do czego w takim razie u?ywa si? ich w zwi?zku z tortami, skoro nie s? stabilne... Mo?e kto? si? orientuje?

podaj? link do przyk?adowych:

http://www.druki-wzory.pl/podklady-pod-tort-okragle-18cm-p-38.html


Te podk?adki s? u?ywane pod torty. Dzi?ki nim ?atwiej tort wzi?? z blachy, wstawi? i wyj?? z pude?ka. Dlatego s? gi?tkie. Dodatkowo zabezpieczaj? pude?ko przed ewentualnym przeciekaniem tortu. Po wyj?ciu tortu podk?adki te si? wyrzuca.

inezka75:
polew? czekoladowa ze smietana i ?elatyna tak?e próbowa?am wielokrotnie, polecam wszystkim którzy nienawidza kiedy czekolada ?amie si? podczas krojenia tortu, sernika etc.

nika35:
Tak,ta polewa jest warta wypróbowania,?adnie sie rozprowadza,?wietnie kroi i pieknie b?yszczy

Jana:
Ta polewa jest ?wietna.

tyneczka:
Korzystałam z przepisu szyszuni na polewę i powiedzcie mi proszę czemu masa cukrowa mi się zaczęła rozpuszczać, świnki to ju po jakimś czasie zjeżdzały z niej bo były mokre, a kokarda która miała być na górze spadła na dół, wogóle to cały pasek, cukrowa wstążka wkoło zaczęła się ślizgać i być miękka, podchodziła wodą.

Mam problem bo znów na czwartek mam torcik czekoladowy i chciałam zrobić falbanki od góry i boję się że mi spłyną znów? W czym problem? Tort chłodził się w lodówce a nakładałam świeże ozdoby z masy cukrowej, kokarda nie była wyschnięta. Co tu zrobić teraz?



http://tortolandia.freshsite.pl/mgallery/?sa=item;id=14481

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona