POLEWA CZEKOLADOWA

<< < (11/13) > >>

BoBig:
Cytat: kataszyna  Lipiec 08, 2011, 09:59:44

ostatnio zamawiałam razem z pudełkami podkładki pod torty w jakiejś drukarni. Myślałam że będzie to gruba tektura, a okazało się, że to cienka tekturka i bardzo giętka. A podkładki te były sprzedawane w hurtowych ilościach i był naprawdę duży wybór co do średnicy.
Zastanawiam się do czego w takim razie używa się ich w związku z tortami, skoro nie są stabilne... Może ktoś się orientuje?

podaję link do przykładowych:

http://www.druki-wzory.pl/podklady-pod-tort-okragle-18cm-p-38.html


Te podkładki są używane pod torty. Dzięki nim łatwiej tort wziąć z blachy, wstawić i wyjąć z pudełka. Dlatego są giętkie. Dodatkowo zabezpieczają pudełko przed ewentualnym przeciekaniem tortu. Po wyjęciu tortu podkładki te się wyrzuca.

inezka75:
polewę czekoladowa ze smietana i żelatyna także próbowałam wielokrotnie, polecam wszystkim którzy nienawidza kiedy czekolada łamie się podczas krojenia tortu, sernika etc.

nika35:
Tak,ta polewa jest warta wypróbowania,ładnie sie rozprowadza,świetnie kroi i pieknie błyszczy

Jana:
Ta polewa jest świetna.

tyneczka:
Korzystałam z przepisu szyszuni na polewę i powiedzcie mi proszę czemu masa cukrowa mi się zaczęła rozpuszczać, świnki to ju po jakimś czasie zjeżdzały z niej bo były mokre, a kokarda która miała być na górze spadła na dół, wogóle to cały pasek, cukrowa wstążka wkoło zaczęła się ślizgać i być miękka, podchodziła wodą.

Mam problem bo znów na czwartek mam torcik czekoladowy i chciałam zrobić falbanki od góry i boję się że mi spłyną znów? W czym problem? Tort chłodził się w lodówce a nakładałam świeże ozdoby z masy cukrowej, kokarda nie była wyschnięta. Co tu zrobić teraz?



http://tortolandia.freshsite.pl/mgallery/?sa=item;id=14481

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona