masy - przełożenie do biszkopta
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27
  Drukuj  
Autor Wątek: masy - przełożenie do biszkopta  (Przeczytany 71510 razy)
Catarina_82
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 8


Pasjonatka


« Odpowiedz #60 : Maj 20, 2012, 02:25:45 »

Witam, chciałabym się zapytać czy nie znacie jakiejś dobrej masy jogurtowej (żeby była lekka i dobra do owoców sezonowych)Co?
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 948


« Odpowiedz #61 : Maj 20, 2012, 05:45:22 »

1 szkl. jogurtu naturalnego
2 szkl. śmietany 30%
2/3 szkl. cukru
4 łyżki soku z cytryny
4 łyżeczki żelatyny
Zapisane
Małgosia76
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 437



« Odpowiedz #62 : Maj 21, 2012, 09:10:13 »

Masa jogurtowa puszka brzoskwiń 125 ml soku pomarańczowego 3 łyżeczki żelatyny 250 g twarożku waniliowego. 250 g jogurtu brzoskwiniowego 6 łyżek soku z brzoskwiń sok pomarańczowy podgrzać rozpuścić w nim żelatynę serek wymieszać z jogurtem sokiem brzoskwiniowym i żelatyną schłodzić.Robiłam w tej wersji ale myślę że jak zmienisz smak jogurtu i owoców to będziesz miała inny smak,przepis można dowolnie modyfikować a jest dość łatwy w przygotowaniu Uśmiech
Zapisane

Małgosia
muszka
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 245


« Odpowiedz #63 : Sierpień 20, 2012, 11:36:28 »

witam
nie wiem ,może już coś takiego było,ale szukam i nie mogę znalezć Uśmiech więc pytam.czy ktoś podpowie mi sprawdzony przepis na masę MORELOWĄ.nigdy nie robiłam,a mam zamówienie na taki tort i żaden inny.Proszę gorąco pomóżcie...
Zapisane
majka2203
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


www.tortymajki.blogspot.com


« Odpowiedz #64 : Sierpień 20, 2012, 09:47:54 »

Ostatnio robiłam masę makową z krówką. 100 g masła, 4 łyżki masy makowej z baliami i 4 łyżki masy krówkowej. Biszkopt ciemny + trochę masy + galaretka z wiśniami + biszkopt jasny i na to polewa czekoladowa. Pycha!
Zapisane
majka2203
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


www.tortymajki.blogspot.com


« Odpowiedz #65 : Sierpień 23, 2012, 10:56:36 »

Ostatnio robiłam masę makową z krówką. 100 g masła, 4 łyżki masy makowej z baliami i 4 łyżki masy krówkowej. Biszkopt ciemny + trochę masy + galaretka z wiśniami +masa+ biszkopt jasny i na to polewa czekoladowa. Pycha!
Zapisane
Jadeit
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 178



« Odpowiedz #66 : Wrzesień 02, 2012, 12:07:14 »

Takiej jeszcze nie ma:
Serek mascapone mieszam z nutellą. Najlepiej widelcem na gładką masą. Można przekładac z bananami lud dodać do tego jeszcze ubitą śmietanę.
Zapisane
frytkaes
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 255



« Odpowiedz #67 : Wrzesień 02, 2012, 01:15:30 »

U mnie nie ma w sklepach serca macapone Zawstydzony Moznaby dodac zamiast niego serka chyba smyk sie kiedys nazywal w PL .Taki puszysty i do smarowania.?Nadalby sie ?
Zapisane
Jadeit
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 178



« Odpowiedz #68 : Wrzesień 02, 2012, 08:18:41 »

Hmm nie mam pojęcia, ale jeśli nie jest słony to pewnie tak. Nawet jak by ci wyszło zbyt żadkie to po pobycie w lodówce zesztywnieje jak to nutella. Dodawaj jej do smaku po łyżeczce.
Zapisane
pszczółka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 931



« Odpowiedz #69 : Wrzesień 02, 2012, 09:33:05 »

U mnie nie ma w sklepach serca macapone Zawstydzony Moznaby dodac zamiast niego serka chyba smyk sie kiedys nazywal w PL .Taki puszysty i do smarowania.?Nadalby sie ?
W programach kulinarnych i cukierniczych z Anglii  lub Stanów gdy podają serek mascarpone mówią o zastąpieniu go krem fresz , nie wiem jak to pisze się po angielsku bo nie znam języka.
Zapisane
slodzikowo
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 94



WWW
« Odpowiedz #70 : Wrzesień 19, 2012, 03:52:10 »

krem świąteczny:
serek mascarpone 250g, delikatnie rozmieszany z jedną łyżką masy kajmakowej, ubijam śmietanę 30%lub 36% 500ml + łyżka cukru pudru,pod koniec ubijania dodaję likier Sheridan`s do smaku , mieszam z serkiem mascarpone i dodaję schłodzone już, uprzednio smażone orzechy z syropem klonowym (tak 200g orzechów włoskich połamanych + 2,3 łyżki syropu)
najlepiej smakuje z biszkoptem makowym  Duży uśmiech

bita śmietana z chałwą i brzoskwiniami drobno pokrojonymi w kosteczkę (biszkopt nasączam sokiem z brzoskwiń, posypuję rozdrobioną chałwą na to bita śmietana i pokrojone brzoskwinie
(tak samo można robić z sezonowymi owocami)

Toffi z orzechami włoskimi - biszkopt nasączam sokiem z cytryny, smaruję masą toffi, przesypuję rozdrobionymi orzechami i na to bita śmietana

Czekoladowy biszkopt z krem czekoladowym na serku mascarpone i bitej śmietanie też pycha, do tego konfitura z czarnych porzeczek, jagód lub wiśni...

mus owocowy z bitą śmietaną i galaretką (tak jak pisały poprzednio dziewczyny) to ulubione torty dzieci


Zapisane

Asia
Ines75
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 198


Kazdy kolejny torcik jest coraz lepszy ;)


« Odpowiedz #71 : Wrzesień 19, 2012, 09:05:04 »

Slodzikowo -super ze od razu hurtem mamy Twoje rady he he -Cos juz sobie wybralam na niedziele .Buziaki  Mrugnięcie
Zapisane
slodzikowo
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 94



WWW
« Odpowiedz #72 : Wrzesień 20, 2012, 02:34:53 »

do usług  Duży uśmiech
Zapisane

Asia
pszczółka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 931



« Odpowiedz #73 : Wrzesień 20, 2012, 11:19:01 »

Hej słodziutka, fajne przepisy na krem takich jeszcze nie robiłam, na pewno wypróbuję.
Zapisane
slodzikowo
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 94



WWW
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 21, 2012, 12:41:49 »

 Uśmiech nie spotkałam jeszcze nikogo, komu by nie przypadły do gustu  Uśmiech
Zapisane

Asia
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 27
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC