masy - prze?o?enie do biszkopta
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28
  Drukuj  
Autor Wątek: masy - prze?o?enie do biszkopta  (Przeczytany 120425 razy)
Catarina_82
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 8


Pasjonatka


« Odpowiedz #60 : Maj 20, 2012, 12:25:45 »

Witam, chcia?abym si? zapyta? czy nie znacie jakiej? dobrej masy jogurtowej (?eby by?a lekka i dobra do owoców sezonowych)Co?
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1038


« Odpowiedz #61 : Maj 20, 2012, 03:45:22 »

1 szkl. jogurtu naturalnego
2 szkl. ?mietany 30%
2/3 szkl. cukru
4 ?y?ki soku z cytryny
4 ?y?eczki ?elatyny
Zapisane
Ma?gosia76
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 436



« Odpowiedz #62 : Maj 21, 2012, 07:10:13 »

Masa jogurtowa puszka brzoskwi? 125 ml soku pomara?czowego 3 ?y?eczki ?elatyny 250 g twaro?ku waniliowego. 250 g jogurtu brzoskwiniowego 6 ?y?ek soku z brzoskwi? sok pomara?czowy podgrza? rozpu?ci? w nim ?elatyn? serek wymiesza? z jogurtem sokiem brzoskwiniowym i ?elatyn? sch?odzi?.Robi?am w tej wersji ale my?l? ?e jak zmienisz smak jogurtu i owoców to b?dziesz mia?a inny smak,przepis mo?na dowolnie modyfikowa? a jest do?? ?atwy w przygotowaniu
Zapisane

Ma?gosia
muszka
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 267


« Odpowiedz #63 : Sierpień 20, 2012, 09:36:28 »

witam
nie wiem ,mo?e ju? co? takiego by?o,ale szukam i nie mog? znalez? wi?c pytam.czy kto? podpowie mi sprawdzony przepis na mas? MORELOW?.nigdy nie robi?am,a mam zamówienie na taki tort i ?aden inny.Prosz? gor?co pomó?cie...
Zapisane
majka2203
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


www.tortymajki.blogspot.com


« Odpowiedz #64 : Sierpień 20, 2012, 07:47:54 »

Ostatnio robi?am mas? makow? z krówk?. 100 g mas?a, 4 ?y?ki masy makowej z baliami i 4 ?y?ki masy krówkowej. Biszkopt ciemny + troch? masy + galaretka z wi?niami + biszkopt jasny i na to polewa czekoladowa. Pycha!
Zapisane
majka2203
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 16


www.tortymajki.blogspot.com


« Odpowiedz #65 : Sierpień 23, 2012, 08:56:36 »

Ostatnio robi?am mas? makow? z krówk?. 100 g mas?a, 4 ?y?ki masy makowej z baliami i 4 ?y?ki masy krówkowej. Biszkopt ciemny + troch? masy + galaretka z wi?niami +masa+ biszkopt jasny i na to polewa czekoladowa. Pycha!
Zapisane
Jadeit
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 180



« Odpowiedz #66 : Wrzesień 02, 2012, 10:07:14 »

Takiej jeszcze nie ma:
Serek mascapone mieszam z nutell?. Najlepiej widelcem na g?adk? mas?. Mo?na przek?adac z bananami lud doda? do tego jeszcze ubit? ?mietan?.
Zapisane
frytkaes
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 264



« Odpowiedz #67 : Wrzesień 02, 2012, 11:15:30 »

U mnie nie ma w sklepach serca macapone Zawstydzony Moznaby dodac zamiast niego serka chyba smyk sie kiedys nazywal w PL .Taki puszysty i do smarowania.?Nadalby sie ?
Zapisane
Jadeit
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 180



« Odpowiedz #68 : Wrzesień 02, 2012, 06:18:41 »

Hmm nie mam poj?cia, ale je?li nie jest s?ony to pewnie tak. Nawet jak by ci wysz?o zbyt ?adkie to po pobycie w lodówce zesztywnieje jak to nutella. Dodawaj jej do smaku po ?y?eczce.
Zapisane
pszczó?ka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 930



« Odpowiedz #69 : Wrzesień 02, 2012, 07:33:05 »

U mnie nie ma w sklepach serca macapone Zawstydzony Moznaby dodac zamiast niego serka chyba smyk sie kiedys nazywal w PL .Taki puszysty i do smarowania.?Nadalby sie ?
W programach kulinarnych i cukierniczych z Anglii  lub Stanów gdy podaj? serek mascarpone mówi? o zast?pieniu go krem fresz , nie wiem jak to pisze si? po angielsku bo nie znam j?zyka.
Zapisane
slodzikowo
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 94



WWW
« Odpowiedz #70 : Wrzesień 19, 2012, 01:52:10 »

krem ?wi?teczny:
serek mascarpone 250g, delikatnie rozmieszany z jedn? ?y?k? masy kajmakowej, ubijam ?mietan? 30%lub 36% 500ml + ?y?ka cukru pudru,pod koniec ubijania dodaj? likier Sheridan`s do smaku , mieszam z serkiem mascarpone i dodaj? sch?odzone ju?, uprzednio sma?one orzechy z syropem klonowym (tak 200g orzechów w?oskich po?amanych + 2,3 ?y?ki syropu)
najlepiej smakuje z biszkoptem makowym 

bita ?mietana z cha?w? i brzoskwiniami drobno pokrojonymi w kosteczk? (biszkopt nas?czam sokiem z brzoskwi?, posypuj? rozdrobion? cha?w? na to bita ?mietana i pokrojone brzoskwinie
(tak samo mo?na robi? z sezonowymi owocami)

Toffi z orzechami w?oskimi - biszkopt nas?czam sokiem z cytryny, smaruj? mas? toffi, przesypuj? rozdrobionymi orzechami i na to bita ?mietana

Czekoladowy biszkopt z krem czekoladowym na serku mascarpone i bitej ?mietanie te? pycha, do tego konfitura z czarnych porzeczek, jagód lub wi?ni...

mus owocowy z bit? ?mietan? i galaretk? (tak jak pisa?y poprzednio dziewczyny) to ulubione torty dzieci


Zapisane

Asia
Ines75
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 198


Kazdy kolejny torcik jest coraz lepszy ;)


« Odpowiedz #71 : Wrzesień 19, 2012, 07:05:04 »

Slodzikowo -super ze od razu hurtem mamy Twoje rady he he -Cos juz sobie wybralam na niedziele .Buziaki 
Zapisane
slodzikowo
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 94



WWW
« Odpowiedz #72 : Wrzesień 20, 2012, 12:34:53 »

do us?ug 
Zapisane

Asia
pszczó?ka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 930



« Odpowiedz #73 : Wrzesień 20, 2012, 09:19:01 »

Hej s?odziutka, fajne przepisy na krem takich jeszcze nie robi?am, na pewno wypróbuj?.
Zapisane
slodzikowo
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 94



WWW
« Odpowiedz #74 : Wrzesień 21, 2012, 10:41:49 »

  nie spotka?am jeszcze nikogo, komu by nie przypad?y do gustu 
Zapisane

Asia
Strony: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 28
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC