Masy cukrowe "styl angielski"

<< < (63/74) > >>

Martynkaa:
Wystarczy mniej podsypywa? m?k? czy cukrem przy wa?kowaniu masy i ?adnych ?ladów nie ma. ;D
https://picasaweb.google.com/116325046408814659413/TortyOkolicznosciowe?noredirect=1#5980629903773597458

miki891:
Faktycznie fajny pomys? z tym ?elazkiem...Dzi?ki

m_a_r_o1979:
mo?na pomalowa? spirytusem te? si? b?dzie ?wieci? jednak przy kolorach radz? ostro?nie :)

blanka71:
para likwiduje pozosta?o?ci pudru ale masa zostaje lekko b?yszcz?ca, ja oczyszczam z pudru p?dzelkiem na sucho ... odcisków palców nie zostawiam :P

morrella:
witam si? ze wszystkimi.
Jestem Ela, od jakiego? czasu bawi? si? w "styl angielski".
To mój pierwszy wpis na forum;
Ale przeczyta?am CA?Y w?tek dotycz?cy idealnej masy cukrowej (21 stron). I mam troch? m?tlik w g?owie.... :) W ka?dym razie zapisa?am sobie przepis DOROTAXX i VERKI do zeszytu i zamierzam jeden i drugi wypróbowa?.
Ja robi?am ju? wiele mas i ?adna mi nie odpowiada?a. Dlatego najcz??ciej ja mieszam pó? swojej masy i pó? masy kupnej i wtedy wychodzi w miar? ok.
Ale postanowi?am, ?e w ko?cu musz? zrobi? w?asn? idealn? samoróbk?.
B?d? kombinowa? wi?c z przepisów Verki i Dorotaxx.
Jednak mam jedno pytanie - bo piszecie tutaj tylko o glukozie w p?ynie, kto? w innym w?tku zapyta? o syrop glukozowy i zosta? odes?any tutaj. Jednak ?adna z Was nie pisze o syropie glukozowym (a raczej dok?adnie czyta?am). Dlatego chcia?am si? zapyta? - czy kto? z Was u?ywa? kiedy? nie glukozy w p?ynie ale w?a?nie syropu glukozowego?je?li tak to w jakich ilo?ciach i proporcjach?
Ja znalaz?am jeden przepis z syropem glukozowym a mianowicie:
http://allrecipes.pl/przepis/6420/lukier-plastyczny.aspx
Robi?am go z 3 razy ale za ka?dym razem wyszed? mi inaczej.... my?l? ?e to kwestia u?ycia odpowiedniej ?y?ki lub ?y?eczki ale nie wiem... mo?e te? marka cukru mia?a znaczenie; w ka?dym razie ta masa nie by?a taka idealna... no i to trzymanie w lodówce przez 8 godzin...
robi? kto? z Was lukier w?a?nie z tego przepisu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona