Masy cukrowe "styl angielski"

<< < (63/70) > >>

Martynkaa:
Wystarczy mniej podsypywać mąką czy cukrem przy wałkowaniu masy i żadnych śladów nie ma. ;D
https://picasaweb.google.com/116325046408814659413/TortyOkolicznosciowe?noredirect=1#5980629903773597458

miki891:
Faktycznie fajny pomysł z tym żelazkiem...Dzięki

m_a_r_o1979:
można pomalować spirytusem też się będzie świecił jednak przy kolorach radzę ostrożnie :)

blanka71:
para likwiduje pozostałości pudru ale masa zostaje lekko błyszcząca, ja oczyszczam z pudru pędzelkiem na sucho ... odcisków palców nie zostawiam :P

morrella:
witam się ze wszystkimi.
Jestem Ela, od jakiegoś czasu bawię się w "styl angielski".
To mój pierwszy wpis na forum;
Ale przeczytałam CAŁY wątek dotyczący idealnej masy cukrowej (21 stron). I mam trochę mętlik w głowie.... :) W każdym razie zapisałam sobie przepis DOROTAXX i VERKI do zeszytu i zamierzam jeden i drugi wypróbować.
Ja robiłam już wiele mas i żadna mi nie odpowiadała. Dlatego najczęściej ja mieszam pół swojej masy i pół masy kupnej i wtedy wychodzi w miarę ok.
Ale postanowiłam, że w końcu muszę zrobić własną idealną samoróbkę.
Będę kombinować więc z przepisów Verki i Dorotaxx.
Jednak mam jedno pytanie - bo piszecie tutaj tylko o glukozie w płynie, ktoś w innym wątku zapytał o syrop glukozowy i został odesłany tutaj. Jednak żadna z Was nie pisze o syropie glukozowym (a raczej dokładnie czytałam). Dlatego chciałam się zapytać - czy ktoś z Was używał kiedyś nie glukozy w płynie ale właśnie syropu glukozowego?jeśli tak to w jakich ilościach i proporcjach?
Ja znalazłam jeden przepis z syropem glukozowym a mianowicie:
http://allrecipes.pl/przepis/6420/lukier-plastyczny.aspx
Robiłam go z 3 razy ale za każdym razem wyszedł mi inaczej.... myślę że to kwestia użycia odpowiedniej łyżki lub łyżeczki ale nie wiem... może też marka cukru miała znaczenie; w każdym razie ta masa nie była taka idealna... no i to trzymanie w lodówce przez 8 godzin...
robił ktoś z Was lukier właśnie z tego przepisu?

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona