KREM TRUSKAWKOWY

<< < (7/8) > >>

Katy21:
czy robila ktoras z Pan krem truskawkowy z mascarpone? mam dzis zrobic tort z kremem truskawkowym i wpadlam na pomysl moze by wyszedl taki ze ubijam smietane 36 z cukrem , dodaje do mascarpone, miksuje blenderem truskawki, dodaje do tego galaretke truskawkowa i lacze to z mascarpone? nie bedzie lejaca?heellp!

Katy21:
zrobilam ten krem i jest...REWELACYJNY!!! naprawde do tortow polecam, jest przepyszny! a wiec ubijam ze smietanfixem smietanke ok 200ml w tych malych opakowaniach, dodaje pod koniec cukier, nastepnie 2 serki mascarpone po 500g, miksuje truskawki ok 30g i dodaje tezejaca truskawkowa galaretke i wszystko miksuje nastepnie dodaje to masy mascarpone. jest przepyszny a do srodka mozna dac kawaki truskawek dodatkowo

kataszyna:
nie ma potrzeby ubija? osobno ?mietany i mascarpone. Najlepsza proporcja to pó? na pó? ?mietany 30% i mascarpone + cukier do smaku. I to ubija si? najpierw na wolnych obrotach, by rozbi? grudki, a potem na najwy?szych a? do uzyskania odpowiedniej g?sto?ci- a krem wychodzi baaaardzo sztywny i g?sty.

Robi?am tydzie? temu taki w?a?nie truskawkowy do nalesników. Do zmiksowanych truskawek da?am ?elatyn?,  bo nie mia?am galaretki truskawkowej. I tak? t??ej?c? mas? wymiesza?am z kremem. Pycha :)  Nie zapycha tak bardzo jak twarogowe nadzienie  ;D

Katy21:
mam takie pytanie, robie tort z masa truskawkowa ale nie chce zeby caly byl truskawkowy, jaki smak pasuje do truskawek zeby byl dobry?

goncia:
hmm, ja robi?am teraz torcik i jedno prze?o?enie to by?a bita ?mietana z mascarpone a do tego fru?elina truskawkowa. Drugie prze?o?enie to krem czekoladowy a do tego lemon curd. Tort by? pi?trowy i jeden biszkopt by? jasny, drugi ciemny. W domu z resztek zrobi?am placka no i by?o bardzo smaczne :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona