KREM TRUSKAWKOWY

<< < (7/8) > >>

Katy21:
czy robila ktoras z Pan krem truskawkowy z mascarpone? mam dzis zrobic tort z kremem truskawkowym i wpadlam na pomysl moze by wyszedl taki ze ubijam smietane 36 z cukrem , dodaje do mascarpone, miksuje blenderem truskawki, dodaje do tego galaretke truskawkowa i lacze to z mascarpone? nie bedzie lejaca?heellp!

Katy21:
zrobilam ten krem i jest...REWELACYJNY!!! naprawde do tortow polecam, jest przepyszny! a wiec ubijam ze smietanfixem smietanke ok 200ml w tych malych opakowaniach, dodaje pod koniec cukier, nastepnie 2 serki mascarpone po 500g, miksuje truskawki ok 30g i dodaje tezejaca truskawkowa galaretke i wszystko miksuje nastepnie dodaje to masy mascarpone. jest przepyszny a do srodka mozna dac kawaki truskawek dodatkowo

kataszyna:
nie ma potrzeby ubijać osobno śmietany i mascarpone. Najlepsza proporcja to pół na pół śmietany 30% i mascarpone + cukier do smaku. I to ubija się najpierw na wolnych obrotach, by rozbić grudki, a potem na najwyższych aż do uzyskania odpowiedniej gęstości- a krem wychodzi baaaardzo sztywny i gęsty.

Robiłam tydzień temu taki właśnie truskawkowy do nalesników. Do zmiksowanych truskawek dałam żelatynę,  bo nie miałam galaretki truskawkowej. I taką tężejącą masę wymieszałam z kremem. Pycha :)  Nie zapycha tak bardzo jak twarogowe nadzienie  ;D

Katy21:
mam takie pytanie, robie tort z masa truskawkowa ale nie chce zeby caly byl truskawkowy, jaki smak pasuje do truskawek zeby byl dobry?

goncia:
hmm, ja robiłam teraz torcik i jedno przełożenie to była bita śmietana z mascarpone a do tego frużelina truskawkowa. Drugie przełożenie to krem czekoladowy a do tego lemon curd. Tort był piętrowy i jeden biszkopt był jasny, drugi ciemny. W domu z resztek zrobiłam placka no i było bardzo smaczne :)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona