KREM TRUSKAWKOWY
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
Autor Wątek: KREM TRUSKAWKOWY  (Przeczytany 49591 razy)
basiak55
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 79



« Odpowiedz #15 : Wrzesień 29, 2010, 08:08:37 »

nie ma sprawy
Zapisane
annlobez
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 14


« Odpowiedz #16 : Lipiec 29, 2011, 01:33:00 »

Czesc musze miec naprawde superasny przepis na krem truskawkowy bo mam go zrobic do tortu slubnego musi byc pyszny i wytrzymac jakies 4-5 godz w temp pokojowej bo tyle bedzie stal na sali slubnej i nie bedzie pokryty masa tylko tradycyjnie kremem(waniliowym)
Zapisane
Szyszunia
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 369


A gdzie Twoja Szyszunia?:)


« Odpowiedz #17 : Lipiec 29, 2011, 03:47:38 »

witaj!
podaj? przepis na naprawd? pyszny i wytrzyma?y krem truskawkowy.Wiele razy by? wypróbowany zarówno w domu i w pracy,tak?e z czystym sumieniem moge go poleci?.
Jest wytrzyma?y,poniewa? jego podstaw? jest mas?o i budy?,dodatkowo galaretka i mro?one truskawki.Tak?e spokojnie postoi te pare godzin,chociaz ka?dy tort najlepszy jest sch?odzony,czy to je?li chodzi o smak czy ch?by o krojenie.
1l budyniu
2kostki mas?a
pó? kostki margaryny
1,5kg truskawek
20dag galaretki truskawkowej
60dag cukru

Budy? z 1l mleka gotujemy i studzimy(ja zawsze gotuje swój domowy budy?,z torebki nie wiem jaki wyjdzie mo?e rozrzedzi? krem,dlatego podaje i t? receptur?-
1l mleka
4cukry waniliowe
3?y?ki m?ki przennej
3?y?ki m?ki ziemniaczanej
Truskawki(mro?one lub ?wie?e)gotujemy z cukrem do zagotowania(mo?na chwil? d?u?ej potrzyma? nad ogniem)dodajemy galaretke i zostawiamy do wystudzenia.
Mas?o ucieramy z budyniem,powoli i stopniowo dodajemy truskawki,wa?ne aby wszystkie sk?adniki mia?y podobn? temperatur?.
Zapisane

W ?yciu najwa?niejsze jest,by ka?dy mia? swojego Orzeszka:P
kataszyna
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 660



« Odpowiedz #18 : Lipiec 31, 2011, 05:59:16 »

ciekawie brzmi ten krem, na pewno go wypróbuj?

ja to zawsze truskawkowe kremy robi? na bazie ?mietany ubitej z ?elatyn? i do tego daj? mus z owoców i galaretki.
Zapisane
Ilion77
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 109



« Odpowiedz #19 : Lipiec 31, 2011, 06:48:30 »

Ja robi? taki krem truskawkowy: Sama ten przepis wymy?li?am i robi? go na oko, wiec nie podam dok?adnych proporcji.
Miksuje truskawki( ?wie?e lub mro?one) z cukrem , odrobin? soku z cytryny , ?eby mia?y wyrazisty smak, ale niezbyt kwa?ny. wlewam do garnka i gotuj? budy?. Zamiast mleka s? zmiksowane truskawki. Na 0,5 litra zmiksowanych truskawek daj? 1 budy? ?mietankowy, truskawkowy albo cytrynowy. Jak dobrze wystygnie( robi? wieczorem i zostawiam na noc do wystygni?cia) miksuj? mikserem z 1 mas?em extra i ewentualnie cukrem pudrem. Takim kremem przek?adam biszkopty.Oczywi?cie w zale?no?ci od potrzeb trzeba zwielokrotni? podane proporcje. W maju i czerwcu tort z tym kremem by? u mnie bardzo popularny. Robi?am 5-cio kilogramowy tort pi?trowy. Zachowuje si? jak krem budyniowy, ma smak kwaskowaty, biszkopt zawsze nas?czam syropem z sokiem z cytryn( Zaprawa Cytrynowa z Rolnika). Sama musisz wybra? który? z podanych przepisów, najlepiej wypróbuj je zanim  ostatecznie sie zdecydujesz.Powodzenia.
Zapisane

Jolanta
Ilion77
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 109



« Odpowiedz #20 : Lipiec 31, 2011, 06:51:23 »

Tak my?l?, ?e zamiast kupnego budyniu,nast?pnym razem  wypróbuj? ten z przepisu Szyszuni . Na pewno b?dzie bardziej naturalny.
Zapisane

Jolanta
ana295
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 159


« Odpowiedz #21 : Sierpień 02, 2011, 11:28:53 »

Szyszunia, na jakiej wielko?ci tort s? proporcje na Twój krem?
Zapisane
Szyszunia
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 369


A gdzie Twoja Szyszunia?:)


« Odpowiedz #22 : Sierpień 02, 2011, 07:56:39 »

krem truskawkowy?jak podzielisz sobie na pó? to spokojnie wystarczy Ci na ?redni tort 30cm,jak nie na du?y.To dosy? du?a porcja ja bym podzieli?a wszystko na 3,Ju? nie pami?tam szczerze mówi?c jak to wychodzi?o;)
Zapisane

W ?yciu najwa?niejsze jest,by ka?dy mia? swojego Orzeszka:P
ana295
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 159


« Odpowiedz #23 : Sierpień 03, 2011, 09:08:15 »

Dzi?ki.
Zapisane
ewkakub
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 132



« Odpowiedz #24 : Maj 21, 2012, 06:18:20 »

witaj!
podaj? przepis na naprawd? pyszny i wytrzyma?y krem truskawkowy.Wiele razy by? wypróbowany zarówno w domu i w pracy,tak?e z czystym sumieniem moge go poleci?.
Jest wytrzyma?y,poniewa? jego podstaw? jest mas?o i budy?,dodatkowo galaretka i mro?one truskawki.Tak?e spokojnie postoi te pare godzin,chociaz ka?dy tort najlepszy jest sch?odzony,czy to je?li chodzi o smak czy ch?by o krojenie.
1l budyniu
2kostki mas?a
pó? kostki margaryny
1,5kg truskawek
20dag galaretki truskawkowej
60dag cukru

Budy? z 1l mleka gotujemy i studzimy(ja zawsze gotuje swój domowy budy?,z torebki nie wiem jaki wyjdzie mo?e rozrzedzi? krem,dlatego podaje i t? receptur?-
1l mleka
4cukry waniliowe
3?y?ki m?ki przennej
3?y?ki m?ki ziemniaczanej
Truskawki(mro?one lub ?wie?e)gotujemy z cukrem do zagotowania(mo?na chwil? d?u?ej potrzyma? nad ogniem)dodajemy galaretke i zostawiamy do wystudzenia.
Mas?o ucieramy z budyniem,powoli i stopniowo dodajemy truskawki,wa?ne aby wszystkie sk?adniki mia?y podobn? temperatur?.


Witaj Szyszuniu
Co? mi nie wychodzi Twój krem. Jest pyszny ale ciagle mi si? wa?y. Zachowa?am temperatur? normalna, dla wszystkich sk?adników jednakow?,  tyle ?e zmieni?am ilo?? mas?a- 1 kostka. Czy to jest ta przyczyna? Na pocz?tku przy kr?ceniu by?o ok ale im wi?cej dodawa?am truskawek tym bardziej si? wa?y?. Podpowiedz mi kochana co robi? nie tak.....Krem w smaku jest rewelacyjny
Zapisane
Conena
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 63


« Odpowiedz #25 : Maj 27, 2012, 04:03:38 »

Witaj Szyszuniu:)
Dolaczam sie do prosby poprzedniczki. Tez mi sie zwazyl . Uratowalam, podgrzewajac mase i dodalam jeszcze galaretke ale tortu juz nie przelozylam. Masa odpowiednia konsystencje zlapala nastepnego dnia.
Moze ja cos zle robilam? Temperatura wszystkich skladnikow byla taka sama i wszystko bylo ok do momentu dodania truskawek. W smaku to jest boskie i moja rodzinka lyzka z michy wyjada i chwali ale ja bym chciala nie popelnic juz jakiegokolwiek bledu przy robieniu tej masy, bo mam zamiar cos z nia wyczarowac.
Tak sobie pomyslalam... teraz... te truskawki z kremem to lyzka mieszac?
Zapisane
muszka
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 267


« Odpowiedz #26 : Styczeń 15, 2013, 06:51:59 »

Czy mo?e kto? robi? jeszcze ten krem Szyszuni? Mam na sobot? tort truskawkowy,ale boj? si? ?e mi si? te? zwa?y skoro Wam tak si? dzieje?? A mo?e kto? ma jeszcze jaki? ciekawy przepis na truskawki?
Zapisane
Vanilla
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 18



« Odpowiedz #27 : Styczeń 15, 2013, 08:10:06 »

Ja równie? przy??czam si? do pytania Muszki
Zapisane
harllaa
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 30



« Odpowiedz #28 : Czerwiec 05, 2013, 01:19:44 »

Czy kto? mi powie czy taka masa truskawkowa na bazie mas?a nadaje si? do ob?o?enia tortu pod mas? cukrow?. Sezon na truskawki si? zacz?? i strasznie mnie kusi.
Zapisane
jasia55
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 275



« Odpowiedz #29 : Czerwiec 05, 2013, 06:51:41 »

Muszko,a mo?e zrobisz normalnie krem budyniowy ?mietankowy tylko taki domowy nie z budyniu z torebki i w to powk?adasz kawa?ki ?wie?ych truskawek.
Zapisane

Jasia
Strony: 1 [2] 3
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC