Czym obsypa? boki tortu?
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Czym obsypa? boki tortu?  (Przeczytany 18247 razy)
Pogoda
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 362



« : Grudzień 19, 2011, 01:55:17 »

W wiekszo?ci robi? torty z bit? smietan? lub kremem. Do tej pory boki tortów obsypywa?am przyprózonymi wiórkami kokosowymi, okruszkami z biszkoptu orzeszkami. Wszelkie posypki -gotowce kolorowe nie zda?y egazminu, bo po kilku godzinach si? rozpuszczaj? na smietanie. Macie jakie? pomys?y czym by tu jeszcze mo?na wyko?czy? boki tortu?
Zapisane
kataszyna
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 660



« Odpowiedz #1 : Grudzień 19, 2011, 03:00:59 »

wiórkami z czekolady, jopkowaniem, ca?y bok ob?o?y? czekolad?, uformowa? krem dekoratorem do boków. Cz?sto pokrywam wyg?adzone boki zawijasami wyci?ni?tymi ze szprycy z tego samego kremu
Zapisane
SARA
Super Babeczka/Ciacho
****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 209


« Odpowiedz #2 : Grudzień 19, 2011, 03:10:18 »

Ja boki obk?adam tak jak poprzedniczka albo pod?o?nymi biszkoptami na kremie fajnie si? trzymaj? lub cienkimi pustymi rurkami i dekoracyjnie obwi?zuje wst??k? wi???c w kokard? .
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1038


« Odpowiedz #3 : Grudzień 19, 2011, 05:37:27 »

To obsypywanie boków jest konieczne? Przecie? taki g?adziutki te? ?adnie wygl?da.
Zapisane
aRIVO
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 88



« Odpowiedz #4 : Grudzień 19, 2011, 07:26:18 »

Obk?ada?am torty biszkoptami,rurkami,ale te? ciastami oblewanymi w czekoladzie,sercami cynamonowymi...im ci??sze ciastko,to boki lepiej smarowa? kremem.
Zapisane
Pogoda
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 362



« Odpowiedz #5 : Grudzień 20, 2011, 10:38:25 »

Taki g?adziutki, jest dla mnie "?ysy", niewyko?czony.
A z waszych pomys?ów na pewno skorzystam. Czasami cz?owiek siedzi, mysli i takie oczywiste proste pomys?y nie przyjd? mu do g?owy.
Zapisane
K?usa
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 24


« Odpowiedz #6 : Grudzień 20, 2011, 11:04:26 »

Ja boki tortu robie tak . Smaruje cienko masa i pozniej wk?adam do rekawa tutke z takim cienkim wzorem do robienia wiankow wianuszkow na torti mas?  ?adnie gora do? cieniutko
http://domowewypieki.y0.pl/wp-content/uploads/2011/11/tort-dawida-na-18-urodziny-boisko-sportowe.jpg
 tutaj widac dobrze <a tak w nawiasie to moj pierwszy tort z masy cukrowej >
Mozesz jeszcze obsypa?  wiórkami kokosowymi , orzechami mielonymi , skruszonym andrutem < bierzesz w reke taki andrut nad gazem go przypalasz on sie robi taki kruchutki kruszysz na pergaminie za pomoca wa?ka do ciasta i jest >
Mozesz pokruszyc herbatniki, biszkopty , ciastka kruche nadaja sie na posypki boków . A moze zosta? ci jakis nie wykorzystany placek kruchy ktory pieczesz studzisz kruszysz
Zapisane
Sylwi337
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34



« Odpowiedz #7 : Grudzień 21, 2011, 09:20:51 »

Zamiast posypywa?, spróbuj ozdobi? inaczej.
?licznie prezentuje si? "koszyczek" na bokach, a wcale nie jest trudny do zrobienia:
http://www.youtube.com/watch?v=RE4hBly_F7w

albo mo?na spróbowa? zrobi? ozdoby na boczki z czekolady (moi go?cie oniemieli, jak zobaczyli takie ozdóbki w deserkach - jak w prawdziwej cukierni ) http://www.youtube.com/watch?v=eEOubshO3Ow

albo po prostu stawiasz na pergaminie du?y kleks rozpuszczonej czekolady i ?y?eczk?, albo no?ykiem "rozci?gasz" go w ró?ne wzorki. 

No i zawsze mo??a eksperymentowa? z owocami, ?elkami, m&msami itd
Zapisane
Pogoda
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 362



« Odpowiedz #8 : Grudzień 21, 2011, 10:17:30 »

Obejrzalam filmiki. Koszyczek jest ?wietny! Inne pomysly ze strony te? warte wyprobowania. Wielkie dzieki! Chichot
Zapisane
aRIVO
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 88



« Odpowiedz #9 : Grudzień 21, 2011, 09:47:49 »

http://www.youtube.com/watch?v=3vDSUC4eyYg&feature=related
Zapisane
Ewa122
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 7


« Odpowiedz #10 : Grudzień 26, 2011, 10:35:25 »

Mielone  orzechy   w?oskie  s?  wspania?e  ,wiórki  kokosowe  ,kolorowe  cukierki  ,czekolada  mielona ,kawa mielona  (  kaw?  sypa?  przez  sitko )
Zapisane
Grzes
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 11


« Odpowiedz #11 : Grudzień 30, 2011, 03:16:28 »

szybkim i te? ?adnie wygl?daj?cym sposobem jest przejechanie po bokach tortu skrobk? z z?bkami
ja czesto u?ywam takiej z g?stymi z?bami szybko i ewektownie.szczególnie sprawdza si? przy ksi??kach komunijnych
Zapisane
Vanilla
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 18



« Odpowiedz #12 : Grudzień 03, 2012, 07:47:57 »

A ja mam pytanie odno?nie techniki - jak najlepiej pokry? boki okr?g?ego tortu ?mietanowego, ?eby by?o naprawd? równo ? ( zw?aszcza je?li obsypujemy je wiórkami czekoladowymi )
Zapisane
jaro103
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 78


Mistrz cukierniczy


« Odpowiedz #13 : Grudzień 03, 2012, 08:24:24 »

nie wiem czy by?y  podpieczone migda?y kakao to do tortów tiramisu wzorki angielskie
http://www.youtube.com/watch?v=wo9jOkRIqtM
boki dekoruje wyko?czy? na g?adko ?mietana i zrobi? falbanki specjalnymi ko?cówkami 
poprzedni pomys?  wyko?czenie na g?adko i przeczesa? grzebieniem dekoratorskim te? polecam
Zapisane
harllaa
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 30



« Odpowiedz #14 : Styczeń 14, 2013, 10:06:13 »

Fajnym pomys?em mo?e by? czekolada rozpuszczona nad par?,wylana na pergamin,  nast?pnie ostudzona i po?amana na grube plastry.
Zapisane
Strony: [1] 2
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC