Tort Miś 3D
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 ... 9
  Drukuj  
Autor Wątek: Tort Miś 3D  (Przeczytany 31160 razy)
Szyszunia
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 370


A gdzie Twoja Szyszunia?:)


« : Styczeń 11, 2012, 05:40:03 »

Witajcie!
Chciałabym zmierzyć się z tortem w kształcie misia a mianowicie takiego siedzącego,3D.
Znacie jakieś strony gdzie jest pokazane jak takiego misia uformować z jakiego ciasta można go zrobić i ogólnie czy ma mieć w sobie jakieś podpórki(tułów z głową).
Jest do tego specjalna forma z Wiltona ale nie mam czasu ani zbyt dużej ilości gotówki aby ją kupować na ten jeden raz,Wolałabym zrobić taki tort sama.Proszę o rady.Dziękuje:)
Zapisane

W życiu najważniejsze jest,by każdy miał swojego Orzeszka:P
Milka1976
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 106


« Odpowiedz #1 : Styczeń 11, 2012, 07:51:30 »

Znalazłam coś takiego. Może uda ci sie coś podejrzeć?
http://www.youtube.com/watch?v=Ln9jmy3VdBg

Zapisane
Milka1976
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 106


« Odpowiedz #2 : Styczeń 11, 2012, 08:05:39 »

ta sobie jeszcze kombinuje z tym misiem:) a może tułów zrobić z odwrócone babki, a na weższą cześc położyć głowe? Wtedy chyba nie będzie potrzeby czymś go wzmacniania. Tylko nie wiem z czego ma być głowa?Smutny
Zapisane
kataszyna
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 660



« Odpowiedz #3 : Styczeń 11, 2012, 10:02:47 »

Znalazłam coś takiego. Może uda ci sie coś podejrzeć?
http://www.youtube.com/watch?v=Ln9jmy3VdBg



ranyy, jakie oni piękne te ciasta maślane pieką!  też chciałabym takie móc zrobić, ale jak na razie wszystkie przepisy, które wypróbowałam wizualnie nawet nie dorównują tym...  Smutny
Zapisane
al.tomczak
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 564



« Odpowiedz #4 : Styczeń 12, 2012, 07:37:59 »

Milka1976 widzialam ten filmik z misiem jest przepiękny! Na stronie internetowej tego gościa jest podany schemat jak wyglądają poszczególne części misia i drugi filmik, na którym robi szarego misia z pszczółkami. Z tego filmu można trochę wiecęcej zrozumieć.
Mnie osobiście te amerykańskie ciasta nie bardzo się podobają. Nigdy ich nie kosztowałam, ale mam wrażenie "na oko", że to gnioty przełożone odrobiną masy maślanej. Oczywiście mogę się mylić.
Pozdrawiam Was Dziewczyny!
Zapisane

Aleksandra
al.tomczak
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 564



« Odpowiedz #5 : Styczeń 12, 2012, 07:39:50 »

Zapomniałam dodać link na stronę tego gościa gdzie robi misia.
Oto on:

http://www.designer-cakes.com/tutorial/teddy-bear/

Są też inne fajne filmiki. Bardzo polecam! Dzięki Milka1976!
Zapisane

Aleksandra
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 951


« Odpowiedz #6 : Styczeń 12, 2012, 10:32:47 »

A ja się zastanawiam po co obkładać najpierw tort masą żeby później wyjopkować. Kto takie coś zje?
Zapisane
al.tomczak
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 564



« Odpowiedz #7 : Styczeń 12, 2012, 01:47:25 »

A ja się zastanawiam po co obkładać najpierw tort masą żeby później wyjopkować. Kto takie coś zje?
Chyba tylko po to, żeby się nie rozpadł? Myślę, że wystarczyłaby grubsza warstwa ganache i ewentualnie dwa patyczki szaszłykowe. Chciałam kupić Misia z Wiltona, ale może najpierw spróbuje tej metody z "futerkiem" z nutelli... Mniammmm... To jest myśl... Mrugnięcie
Zapisane

Aleksandra
Milka1976
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 106


« Odpowiedz #8 : Styczeń 12, 2012, 08:02:01 »

Filmik o miśku jest super:)
Zapisane
werka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 371



« Odpowiedz #9 : Styczeń 12, 2012, 08:33:45 »

A tak na marginesie wie ktoś może jak uzyskać ładny szary kolor, taki jak na tym filmiku z misiem?
Zapisane
olamg
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 64



« Odpowiedz #10 : Styczeń 12, 2012, 08:55:16 »

Ja nauczyłam się robić misie z tego przepisu - dla mnie jest rewelacyjny. Żadnych wsporników, usztywnień nie potrzeba.

http://www.wielkiezarcie.com/recipe61874.html


Jeśli będę mogła jakoś pomóc, to chętnie doradzę Uśmiech
Zapisane
kataszyna
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 660



« Odpowiedz #11 : Styczeń 12, 2012, 09:08:38 »

Milka1976 widzialam ten filmik z misiem jest przepiękny! Na stronie internetowej tego gościa jest podany schemat jak wyglądają poszczególne części misia i drugi filmik, na którym robi szarego misia z pszczółkami. Z tego filmu można trochę wiecęcej zrozumieć.
Mnie osobiście te amerykańskie ciasta nie bardzo się podobają. Nigdy ich nie kosztowałam, ale mam wrażenie "na oko", że to gnioty przełożone odrobiną masy maślanej. Oczywiście mogę się mylić.
Pozdrawiam Was Dziewczyny!

nie chodzi mi o juz gotowe torty z kremem maślanym, tylko o samo ciasto czekoladowe lub maślane- takie samo w sobie Uśmiech  bo uwielbiam takie i chciałabym umiec takie zrobic, ale zaden przepis jak na razie nie zdal egzaminu Smutny
Zapisane
Milka1976
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 106


« Odpowiedz #12 : Styczeń 13, 2012, 05:19:45 »

Teraz to już nie wiem co zrobić:) Czy misia czy pieska:)
Zapisane
al.tomczak
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 564



« Odpowiedz #13 : Styczeń 14, 2012, 08:35:29 »

Właśnie przeglądałam galerię z maja 2011 zobaczcie jak Juwi i Olun2009 zrobiły swoje misie. Są prześliczne! Dziewczyny zdradźcie Swoje tajemnice Uśmiech
Zapisane

Aleksandra
Szyszunia
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 370


A gdzie Twoja Szyszunia?:)


« Odpowiedz #14 : Luty 04, 2012, 08:45:59 »

Witajcie!
Dzięki Waszym poradom i filmikom powstało dzisiaj oto takie dzieło:)

Dziękuje za wszystkie podpowiedzi,jestem zadowolona z torcika było nieco pracy,ale wzorując się na linkach poszło łatwiej niż myślałam:)
Pozdrawiam
Zapisane

W życiu najważniejsze jest,by każdy miał swojego Orzeszka:P
Strony: [1] 2 3 ... 9
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC