Stela? pod tort pi?trowy
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Stela? pod tort pi?trowy  (Przeczytany 16522 razy)
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« : Marzec 24, 2010, 11:51:32 »

Cze?? wszystkim
Mój kochany M?? niebawem b?dzie mia? 30 urodziny i poprosi? mnie, by zrobi? mu ciacho do pracy. Tu mam do Was pytanie, jaki stela? wybra? pod 3 pi?trowy tort, taki na oko?o 80-100 osób. Zastanawia?m si? nad jednorazówk? ale boj? si?, ?e tektura przemoknie i wszystko si? zapadnie. Zale?y mi na tym, ?eby to nie by? jaki? ogromny wydadek, jak stela?e dla profesjonalistów J??eli kto? z Was ma do?wiadczenie w tego typu tortach, b?d? jakie? namiary na takie stela?e, prosz? o odpowied?
Zapisane
marylka
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #1 : Marzec 25, 2010, 10:13:04 »

Kartonowy podk?ad odpada. Mo?e nie przemoknie, ale jest zbyt mi?kki, ?eby utrzymac ci??ar tortu przy przenoszeniu. Je?li chcesz zrobi? tylko jedno pietro na drugim to wystarczy zwyk?a podstawka pod tort (tablet). Co do innych stela?ów to warto poszuka? na allegro.
Zapisane
Kolos
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #2 : Marzec 27, 2010, 07:23:37 »

Ja kupi?em szklany na allegro, za jakies 40 z? z przesy?k? isprawdza si? bardzo dobrze
Zapisane
Nutella
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 33


Nutella forever :D


« Odpowiedz #3 : Marzec 31, 2010, 02:08:20 »

Zajrzyj tutaj :
http://tortolandia.freshsite.pl/dekorowanie-na-zawolanie/odc-15-08'2009-'jeden-na-drugim'/

Przetestowa?am u siebie. Ten stojak nie jest a? taki drogi, a bardzo skuteczny.
Zapisane
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« Odpowiedz #4 : Marzec 31, 2010, 09:05:23 »

Wielkie dzi?ki za podpowiedzi
Zapisane
karmelek
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 8


« Odpowiedz #5 : Marzec 31, 2010, 11:09:36 »

Na ebay jest troch? profesjonalnych stela?y
Zapisane
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« Odpowiedz #6 : Kwiecień 13, 2010, 11:21:37 »

W ko?cu kupi?am na allegro 3poziomow?, skr?can?, szklan? pater?. Jest ca?kiem stabilna i wytrzyma?a. Zrobi?am na niej ponad osiem kilo tortu i prawie ca?y ci??ar na samej górze a ona wytrzyma?a i ca?kiem stabilnie ciacho sta?o, nawet dali?mi je rad? przewie?? autem. A oto fotka urodzinowego tortu dla mojego M???. Wszystkiego najlepszego



* P4130895.JPG (245.47 KB, 960x1280 - wyświetlony 1135 razy.)
Zapisane
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« Odpowiedz #7 : Kwiecień 13, 2010, 11:26:48 »

I tu druka fotka


* P4130897.JPG (248.08 KB, 960x1280 - wyświetlony 839 razy.)
Zapisane
JuliaEdyta
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 5


« Odpowiedz #8 : Kwiecień 19, 2010, 10:53:24 »

Tort pi?kny,!
Czy mo?esz da? namiary na taki stelarz?
Zapisane
Sylwus_ia
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 10



« Odpowiedz #9 : Lipiec 25, 2010, 12:47:45 »

Dzi?ki Waszym poradom, te? uda?o mi si? stworzy? tort pi?trowy - na wesele znajomej - do obejrzenia w galerii na lipiec. Dzi?kuje za pomoc!
Zapisane

Sylwia
Wiesiunia
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #10 : Maj 23, 2014, 12:37:02 »

Super
Zapisane
(R)enata
?wie?y wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 7



« Odpowiedz #11 : Maj 23, 2014, 08:28:03 »

...
Zapisane
madzik1388
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 556


« Odpowiedz #12 : Maj 24, 2014, 07:33:02 »

Tak piszecie o tych podkladach i teraz si? troch? boj?.... na nast?pny weekend mam tort ?lubny 4 pi?trowy, i mam zamiar go zrobi? na tych grubszych podk?adach i patyczkach, ale b?dzie sk?adany w dniu wesela...wytrzyma par? godzin?
Zapisane
kamilm
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 399



« Odpowiedz #13 : Maj 24, 2014, 07:56:54 »

madzik, robi?em pi?trowe: 3 i 4 pi?tra; je?eli u?ywasz patyczków i podk?adów pod ka?de pi?tro i przycinasz je równomiernie, minimalnie wy?ej z wysoko?ci? tortu, to z punktu widzenia fizyki, nie ma prawa nic si???; ja u?ywam s?omek do napoi (tych nie ?amanych)
Zapisane
hipa
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34



WWW
« Odpowiedz #14 : Maj 24, 2014, 08:31:49 »

Agnicha czy to jest ta patera ?
http://allegro.pl/patera-na-ciasto-na-tort-szklana-3-poziomowa-piekn-i4237061441.html
je?li ta ,to mam pytanie czy mo?na na dowolne wysoko?ci umie?ci? talerz ?
Zapisane

Zapraszam na moj? stron? S?odkie Natchnienie 
Strony: [1] 2
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC