Stelaż pod tort piętrowy
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2
  Drukuj  
Autor Wątek: Stelaż pod tort piętrowy  (Przeczytany 12652 razy)
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« : Marzec 25, 2010, 12:51:32 »

Cześć wszystkim Uśmiech
Mój kochany Mąż niebawem będzie miał 30 urodziny Uśmiech i poprosił mnie, by zrobić mu ciacho do pracy. Tu mam do Was pytanie, jaki stelaż wybrać pod 3 piętrowy tort, taki na około 80-100 osób. Zastanawiałm się nad jednorazówką ale boję się, że tektura przemoknie i wszystko się zapadnie. Zależy mi na tym, żeby to nie był jakiś ogromny wydadek, jak stelaże dla profesjonalistów Uśmiech Jężeli ktoś z Was ma doświadczenie w tego typu tortach, bądź jakieś namiary na takie stelaże, proszę o odpowiedź Uśmiech
Zapisane
marylka
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #1 : Marzec 25, 2010, 11:13:04 »

Kartonowy podkład odpada. Może nie przemoknie, ale jest zbyt miękki, żeby utrzymac ciężar tortu przy przenoszeniu. Jeśli chcesz zrobić tylko jedno pietro na drugim to wystarczy zwykła podstawka pod tort (tablet). Co do innych stelażów to warto poszukać na allegro.
Zapisane
Kolos
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #2 : Marzec 27, 2010, 08:23:37 »

Ja kupiłem szklany na allegro, za jakies 40 zł z przesyłką isprawdza się bardzo dobrze
Zapisane
Nutella
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 33


Nutella forever :D


« Odpowiedz #3 : Marzec 31, 2010, 04:08:20 »

Zajrzyj tutaj :
http://tortolandia.freshsite.pl/dekorowanie-na-zawolanie/odc-15-08'2009-'jeden-na-drugim'/

Przetestowałam u siebie. Ten stojak nie jest aż taki drogi, a bardzo skuteczny.
Zapisane
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« Odpowiedz #4 : Marzec 31, 2010, 11:05:23 »

Wielkie dzięki za podpowiedzi Uśmiech
Zapisane
karmelek
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 8


« Odpowiedz #5 : Kwiecień 01, 2010, 01:09:36 »

Na ebay jest trochę profesjonalnych stelaży
Zapisane
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« Odpowiedz #6 : Kwiecień 14, 2010, 01:21:37 »

W końcu kupiłam na allegro 3poziomową, skręcaną, szklaną paterę. Jest całkiem stabilna i wytrzymała. Zrobiłam na niej ponad osiem kilo tortu i prawie cały ciężar na samej górze a ona wytrzymała i całkiem stabilnie ciacho stało, nawet daliśmi je radę przewieźć autem. A oto fotka urodzinowego tortu dla mojego Mężą. Wszystkiego najlepszego Uśmiech



* P4130895.JPG (245.47 KB, 960x1280 - wyświetlony 947 razy.)
Zapisane
Agnicha-11
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34


« Odpowiedz #7 : Kwiecień 14, 2010, 01:26:48 »

I tu druka fotka Uśmiech


* P4130897.JPG (248.08 KB, 960x1280 - wyświetlony 574 razy.)
Zapisane
JuliaEdyta
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 5


« Odpowiedz #8 : Kwiecień 19, 2010, 12:53:24 »

Tort piękny,!
Czy możesz dać namiary na taki stelarz?
Zapisane
Sylwus_ia
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 10



« Odpowiedz #9 : Lipiec 25, 2010, 02:47:45 »

Dzięki Waszym poradom, też udało mi się stworzyć tort piętrowy - na wesele znajomej - do obejrzenia w galerii na lipiec. Dziękuje za pomoc!
Zapisane

Sylwia Uśmiech
Wiesiunia
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 3


« Odpowiedz #10 : Maj 23, 2014, 02:37:02 »

Super
Zapisane
(R)enata
Świeży wypiek :)


Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 7



« Odpowiedz #11 : Maj 23, 2014, 10:28:03 »

...
Zapisane
madzik1388
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 556


« Odpowiedz #12 : Maj 24, 2014, 09:33:02 »

Tak piszecie o tych podkladach i teraz się trochę boję.... na następny weekend mam tort ślubny 4 piętrowy, i mam zamiar go zrobić na tych grubszych podkładach i patyczkach, ale będzie składany w dniu wesela...wytrzyma parę godzin?
Zapisane
kamilm
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Online Online

Wiadomości: 333



« Odpowiedz #13 : Maj 24, 2014, 09:56:54 »

madzik, robiłem piętrowe: 3 i 4 piętra; jeżeli używasz patyczków i podkładów pod każde piętro i przycinasz je równomiernie, minimalnie wyżej z wysokością tortu, to z punktu widzenia fizyki, nie ma prawa nic siąść; ja używam słomek do napoi (tych nie łamanych)
Zapisane
hipa
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 34



WWW
« Odpowiedz #14 : Maj 24, 2014, 10:31:49 »

Agnicha czy to jest ta patera ?
http://allegro.pl/patera-na-ciasto-na-tort-szklana-3-poziomowa-piekn-i4237061441.html
jeśli ta ,to mam pytanie czy można na dowolne wysokości umieścić talerz ?
Zapisane

Zapraszam na moją stronę Słodkie Natchnienie  Uśmiech
Strony: [1] 2
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC