Ranty obr?cze do biszkoptów

(1/3) > >>

maggy8:
Witam,
mam pytanie czy kto? próbowa? piec biszkopt u?ywaj?c rantu/ obr?czy ze stali nierdzewnej z regulowan? ?rednic?. Wiem, ?e s? ?wietne do zalewania ciast galaretk?, ale czy da rad? upiec biszkopt u?ywaj?c obr?czy i p?askiej blachy jako podstawy. mam obawy czy biszkopt nie wydostanie si? do?em z obr?czy. By?oby to idealne rozwi?zanie zw?aszcza piek?c biszkopty na stojaki pi?trowe, które niestety co stojak to maj? inne ?rednice. My?la?am o po??czniu blach do pieczenia pizzy , które wyst?puj? w bardzo wielu ?rednicach i takiej w?a?nie obr?czy. Co Wy na to Mistrzowie???

kataszyna:
te? si? zastanawia?am swego czasu jak piec przy u?yciu takich rantów :D

ostatnio dosta?am rant w?a?nie w kszta?cie serca i z lekk? obaw? postawi?am go na blasze i nala?am do niego ciasta biszkoptowego, ale nic a nic nie wyciek?o, uff... mo?e to kwestia g?sto?ci ciasta?

ana295:
Ja kilka razy piek?am serce w rancie, ciasto nie wycieka?o, jego g?sto?? ma tu napewno znaczenie.

kasza:
Do wypieku biszkoptów u?ywam g?ównie obr?czy do ciast, mam tylko jeden rozmiar cy i 2 obr?cze, i nie wyobra?am sobie pracy tylko z cami. przy okr?g?ych biszkoptach prawie wcale nie mam odpadków poniewa? nie musz? obcina? biszkoptów do potrzebnego rozmiaru, piek? takie jakie potrzebuj? ale niestety tylko do 32 cm ?rednicy. Polecam regulowane obr?cze do ciast mo?na je kupi? ju? od 30 z?
http://www.okazje.info.pl/szukaj/obrecz-do-ciast/ceny.html
Gor?co pozdrawiam

Fragles {Kasia}:
Ja mam obr?cz kwiatka i czasem piek? w niej murzynka albo sernik i te? jeszcze nigdy mi nie wyciek?o, ale osobi?cie wol? normalne formy w ró?nych kszta?tach no i te 3d...najzabawniejsza jak? mam to chyba o?miornica:))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona