Ranty obręcze do biszkoptów

(1/3) > >>

maggy8:
Witam,
mam pytanie czy ktoś próbował piec biszkopt używając rantu/ obręczy ze stali nierdzewnej z regulowaną średnicą. Wiem, że są świetne do zalewania ciast galaretką, ale czy da radę upiec biszkopt używając obręczy i płaskiej blachy jako podstawy. mam obawy czy biszkopt nie wydostanie się dołem z obręczy. Byłoby to idealne rozwiązanie zwłaszcza piekąc biszkopty na stojaki piętrowe, które niestety co stojak to mają inne średnice. Myślałam o połączniu blach do pieczenia pizzy , które występują w bardzo wielu średnicach i takiej właśnie obręczy. Co Wy na to Mistrzowie???

kataszyna:
też się zastanawiałam swego czasu jak piec przy użyciu takich rantów :D

ostatnio dostałam rant właśnie w kształcie serca i z lekką obawą postawiłam go na blasze i nalałam do niego ciasta biszkoptowego, ale nic a nic nie wyciekło, uff... może to kwestia gęstości ciasta?

ana295:
Ja kilka razy piekłam serce w rancie, ciasto nie wyciekało, jego gęstość ma tu napewno znaczenie.

kasza:
Do wypieku biszkoptów używam głównie obręczy do ciast, mam tylko jeden rozmiar cy i 2 obręcze, i nie wyobrażam sobie pracy tylko z cami. przy okrągłych biszkoptach prawie wcale nie mam odpadków ponieważ nie muszę obcinać biszkoptów do potrzebnego rozmiaru, piekę takie jakie potrzebuję ale niestety tylko do 32 cm średnicy. Polecam regulowane obręcze do ciast można je kupić już od 30 zł
http://www.okazje.info.pl/szukaj/obrecz-do-ciast/ceny.html
Gorąco pozdrawiam

Fragles {Kasia}:
Ja mam obręcz kwiatka i czasem piekę w niej murzynka albo sernik i też jeszcze nigdy mi nie wyciekło, ale osobiście wolę normalne formy w różnych kształtach no i te 3d...najzabawniejsza jaką mam to chyba ośmiornica:))

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona