jaka gotowa masa marcepanowa na tort do oblozenia
   Strona główna   Pomoc Szukaj Galeria Zaloguj się Rejestracja  
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
Autor Wątek: jaka gotowa masa marcepanowa na tort do oblozenia  (Przeczytany 22171 razy)
babciaewa
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 64


« : Maj 22, 2012, 12:37:36 »

witam,wszystkich doswiadczonych tortomaniakow,poniewaz nie mam doswiadczenia w obkladaniu tortow gotowa masa marcepanowa ,prosze o rade jakiej gotowej masy uzyc ?ktora jest dobra zarowno do obkladania jak i do drobnych figurek? czy taki marcepan mozna walkowac na stole ,posypanym cukrem pudrem.
Zapisane
Fragles {Kasia}
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 684


OD ANIO?KA MAM SKRZYDE?KA A CHARAKTER MAM DIABE?KA


WWW
« Odpowiedz #1 : Maj 22, 2012, 12:52:25 »

Ja u?ywam wonder paste i jestem z niej bardzo zadowolona.
Codo wa?kowania oczywi?cie, ?e mo?na tylko nie nale?y przesadzi? z cukrem pudrem, bo to zmienia plastyczno??.
Zapisane

...JE?LI WIARA CZYNI CUDA...TRZEBA WIERZY?, ?E SI? UDA...
Majka93
Senior Babeczka/Ciacho
***

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 152



WWW
« Odpowiedz #2 : Maj 22, 2012, 07:03:13 »

ja wa?kuje mase cukrowa posypuj?c stolnice m?k? krupczatk? poniewa? mo?na j? po?niej swobodnie "strzepa?"
Zapisane
babciaewa
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 64


« Odpowiedz #3 : Maj 22, 2012, 07:09:24 »

majka93 masa cukrowa odpada moj siostrzeniec jest alergikiem i moze byc tylko masa marcepanowa,ale barzo tobie dziekuje za odpowiedz babciaewa
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1038


« Odpowiedz #4 : Maj 22, 2012, 07:21:53 »

Ja sobie chwal? marcepan extra bia?y 1:2, bardzo plastyczny, nie lepi si?, ale dobrze si? klei . Nie farbuje, nadaje si? do wa?kowania r?cznego i maszynowego, nie "poci si?".
Zapisane
babciaewa
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 64


« Odpowiedz #5 : Maj 22, 2012, 07:28:42 »

martynko napisz cos wiecej ,o tym marcepanie gdzie go kupic i co to znaczy 2:1 nigdy nie obkladalam marcepanem ,na czym mam go rozwalkowac? i na co klosc czy moze byc smietana roslinna?
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1038


« Odpowiedz #6 : Maj 22, 2012, 07:51:16 »

Co wi?cej mog? napisa?, jak dla mnie jest ?wietny. Nadaje si? do obk?adania, ja równie? robi? z tej masy dekoracje. K?ad? na ?mietanie ro?linnej jak i na zwierz?cej. U mnie nie ma zwolenników tortów angielskich, wi?c  k?ad? jedynie na gór? tortu ?eby np figurki si? nie upa?ka?y. Te figurki te? robi?am z marcepana.
https://picasaweb.google.com/martynka1965/TortyDlaDzieci20#5649999464495346578
Tutaj dekoracja po?o?ona bezpo?rednio na ?mietanie ro?linnej.
https://picasaweb.google.com/martynka1965/TortyOkolicznosciowe#5744503391807415042
Marcepan jest do kupienia w hurtowniach cukierniczych. Tutaj niestety nie mog? Ci poda? nazwy firmy ani hurtowni, bo to by?aby reklama.
Zapisane
babciaewa
Junior Babeczka/Ciacho
**

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 64


« Odpowiedz #7 : Maj 22, 2012, 08:03:36 »

martynko ,a czy mozesz mi napisac na pw.gdzie kupic ta mase ,nie wiedzialam ze nie mozna tutaj pisac gdzie cos kupic ,przeciez to jest pomaganie sobie wzajemnie ,i moim zdaniem nie ma cic wspolnego z reklama.babciaewa
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1038


« Odpowiedz #8 : Maj 22, 2012, 08:40:23 »

Ja za takie pomaganie ju? upomnienie od Tortolandii dosta?am. Smutny
Zapisane
Szyszunia
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 369


A gdzie Twoja Szyszunia?:)


« Odpowiedz #9 : Maj 22, 2012, 08:42:45 »

Martynko przepi?kne masz te torty!!!
Równiusie?kie,dok?adne,dos?ownie bez skazy! chyl? nisko czo?o!!!:)
Zapisane

W ?yciu najwa?niejsze jest,by ka?dy mia? swojego Orzeszka:P
lusia74
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 523



« Odpowiedz #10 : Maj 22, 2012, 08:57:47 »

ja wa?kuje mase cukrowa posypuj?c stolnice m?k? krupczatk? poniewa? mo?na j? po?niej swobodnie "strzepa?"

No tak genialnego sposobu to nigdzie nie widzia?am i nic od mistrzów cukeinictwa te? przeczyta? mi si? nie uda?o.
Zapisane
Martynkaa
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 1038


« Odpowiedz #11 : Maj 22, 2012, 09:02:10 »

Szyszunia dzi?ki 
Zapisane
werka
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 371



« Odpowiedz #12 : Maj 23, 2012, 08:54:13 »

ja wa?kuje mase cukrowa posypuj?c stolnice m?k? krupczatk? poniewa? mo?na j? po?niej swobodnie "strzepa?"

No tak genialnego sposobu to nigdzie nie widzia?am i nic od mistrzów cukeinictwa te? przeczyta? mi si? nie uda?o.

oj Majka... mistrzynio cukiernictwa Z politowaniem ... to trzepanie m?ki krupczatki z masy cukrowej to najgorsze co kiedykolwiek s?ysza?am, ale jak odpowiadaj? ci na twoich tortach "przykurzone" masy to ok, twoja sprawa

mas? mo?na podsypa? np. cukrem pudrem, ale tak jak pisa?a wcze?niej Fragles trzeba uwa?a?, bo za du?o cukru zmieni plastyczno?? masy i co wa?ne bardzo ?atwo przy tym o "zakurzone" masy
najlepszym sposobem jaki znam i jest wypróbowany przeze mnie przy wielu tortach to posmarowanie blatu i wa?ka olejem (wystarczy dos?ownie ?y?ka), a nic nie przywiera, nie ma problemu z "przykurzeniem" kolorowych mas, no i nie trzeba nic "strzepa?" 
Zapisane
lusia74
Mistrz Babeczka/Ciacho
*****

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 523



« Odpowiedz #13 : Maj 23, 2012, 11:22:57 »

ja wa?kuje mase cukrowa posypuj?c stolnice m?k? krupczatk? poniewa? mo?na j? po?niej swobodnie "strzepa?"

No tak genialnego sposobu to nigdzie nie widzia?am i nic od mistrzów cukeinictwa te? przeczyta? mi si? nie uda?o.

oj Majka... mistrzynio cukiernictwa Z politowaniem ... to trzepanie m?ki krupczatki z masy cukrowej to najgorsze co kiedykolwiek s?ysza?am, ale jak odpowiadaj? ci na twoich tortach "przykurzone" masy to ok, twoja sprawa

mas? mo?na podsypa? np. cukrem pudrem, ale tak jak pisa?a wcze?niej Fragles trzeba uwa?a?, bo za du?o cukru zmieni plastyczno?? masy i co wa?ne bardzo ?atwo przy tym o "zakurzone" masy
najlepszym sposobem jaki znam i jest wypróbowany przeze mnie przy wielu tortach to posmarowanie blatu i wa?ka olejem (wystarczy dos?ownie ?y?ka), a nic nie przywiera, nie ma problemu z "przykurzeniem" kolorowych mas, no i nie trzeba nic "strzepa?" 



Werka ten temat by? przerabiany na wszystkie sposoby i kombinacje wystarszy poszuka?. A wyszukiwark? potrafi si? ps?ugiwa? juz 7 latek. Wiec niech kole?anka poszuka, a nie strzepytwanie jej w g?owie.
Zapisane
Beata1408
Babeczka/Ciacho
*

Karma: 0
Offline Offline

Wiadomości: 48



« Odpowiedz #14 : Maj 23, 2012, 12:00:13 »

Ha ha ha !! M?ka krupczatka ? No ciekawe, ciekawe...
 
Ja podsypuje swoj? mase skrobi? ziemniaczan?. Nic mi nie przywiera, nie trzeba 'otrzepywac' Wi?c polecam

No i na ten pomys? tez wpad?am dzi?ki Tortolandii, czyta?am o tym na jednym z w?tków
 
Zapisane
Strony: [1] 2 3 4
  Drukuj  
 
Skocz do:  

Powered by SMF 1.1.8 | SMF © 2006-2008, Simple Machines LLC